Använda mobilen för träningen

Det bästa träningsverktygen du kan använda dig av ligger nog i din ficka, om du inte läser den här artikeln med den. Telefonen kan hjälpa dig på väg till ett hälsosammare liv. Först och främst kan man väldigt enkelt använda telefonen för att hitta information om träning och kost. Sedan kan man gå vidare och använda dig som ett redskap.

Musik

Alla använder mobilen för att lyssna på musik. Har man inte egna mp3-filer lagrad på telefonen så har man Spotify. Musiken ger bra motivation när man tränar. Utövar man yoga ska man lyssna på stillsam musik som får en att koppla bort alla tankar. Är man ute i joggingspåret eller på gymmet vill man ha mer fartfylld musik som driver kroppen till att arbeta hårdare. Införskaffa ett mobilarmband som du kan fästa på överarmen. Då är inte telefonen i vägen under passet. Det finns flera modeller och storlekar att välja bland, speciellt till iPhonetelefoner.

RunKeeper

Den här appen finns till Android och iOS-telefoner. Det är den perfekta appen för dig som är ute och går eller springer. RunKeeper håller koll på hur långt du springer, hur fort det gick samt vilken rutt du tog. Därefter kan den också meddela när du slagit ditt eget rekord. Man kan också lägga in sina egna spellistor kopplat till appen och dela sina resultat via Facebook och andra sociala medier. Över 30 miljoner personer har laddat ner och använder RunKeeper.

 Workout Trainer

Det här är appen som passar dem som vill gå till gym men för olika anledningar aldrig kommer dit. Den appen låter en skräddarsy ett eget träningsprogram, finns till båda operatörsystemen. Efter man har valt ett program hämtar den filmer som passar till övningarna och visar hur man ska göra dem och hur länge. När filmen är slut får man fortfarande se stillbilder som påminner en om hur övningarna ska göras. Den finns som gratis demoversion men man får definitivt ut mest av den genom att prenumerera på den.