Bättre hälsa med träning

Att träna innebär att du får en bättre hälsa, det är så sant som det är sagt. Du får ett starkare hjärta, syresättningen ökar och du får bättre lungkapacitet. Man går ner eller behåller sin vikt när ämnesomsättningen ökar. Du kan få ett bättre immunförsvar och du blir starkare och orkar mer. Både privat och i arbetslivet. Man får starkare rygg och kan lösa stressrelaterade problem. Och du kommer att sova bättre om du haft problem med det tidigare.

träningscykelAtt motionera ska vara roligt och det gäller att du hittar din form för din träning. Gör inte något bara för att du måste, då fallerar det rätt snabbt ock du kanske tappar motivationen för att träna. Försök att få in rutiner på din träning, och du, tänk även på att din promenad till jobbet räknas som vardagsträning. Mycket du gör i din vardag kan ses som enkelt men i slutändan så är det nödvändigt och bra för dig.

Många går på gym och tränar och får mycket bra träning genom dessa, men det kanske inte passar alla. Därför kan vi tipsa om Gymkompaniet där du kan handla olika träningsredskap som du kan ha i ditt hem och träna hemma. Se bara till att kroppen får återhämta sig med jämna mellanrum, en övertränad kropp gör att musklerna bryts ner i stället för upp och träningen får motsatt effekt. Vilodagar är ett måste för den som tränar regelbundet.

Varva gärna övningar med maskiner och kanske löpning nu när det är sommar och behagligare att vara ute i naturen. Variation av övningar är väldigt bra. Du kanske tycker att du börjar vara för gammal, men det är aldrig för sent att börja träna. Vi kan alltid förbättra våran fysiska status genom träning, och vi behöver ju inte bli elitgymnaster utan träna enbart för att må bättre. Och genom att vi rör på oss så kommer vi att må bättre.