Crossfit som träningsform

Har du någonsin provat på träningsformen crossfit? Denna typ av träning har blivit mycket populär i Sverige de senaste åren. Det vanligast är att man utöver den på ett gym men det går också att träna själv hemma.

Undvik skador

För att gör övningarna på rätt sätt är det bästa att ha en bra instruktör. Risken med att träna själv hemma är att man gör övningarna på fel sätt. För att undvika träningsskador rekommenderas det att man först lär sig alla övningar korrekt på ett gym innan man gör dem hemma. Detta gäller inte bara crossfit utan även många andra träningsformer.

Varierande träning

Det som gör crossfit så otroligt populärt är att man aldrig blir uttråkad. Hur många av er har gått på aerobics och blivit uttråkade av att det är samma övningar hela tiden? När man har hållit på och tränat ett tag vill man ha variation och det är precis det man får vid crossfitträning. Det är mycket sällan man gör samma övningar dag från dag. Hos alltomhalsa.com kan ni läsa lite mer om hur ett veckoprogram kan vara uppdelat. Om du har erfarenhet av att träna och vet hur man gör bland annat situps och armhävningar på rätt sätt kan du prova på att göra programmet själv hemma.

Byta ut krogen mot gymmet?

Anser du att du inte har tid att gå på gym och därför väljer att träna hemma? De flesta som väljer att träna hemma vet att det är mycket svårt att behålla motivationen. Det är lätt hänt att man istället prioriterar andra saker först. Att ha bokade tider på ett gym gör att man för en stund kan lämna disk, tvätt och annat i hemmet åt sitt öde. Att träna på ett gym ger också ett socialt umgänge som många gånger visar sig vara mycket bättre än kroglivet. Varför inte byta ut krogkvällen mot en kväll på gymmet?

Svårt att komma igång?

Det svåraste är att ta första steget. Bara du lyckas ta det där första beslutet har du kommit långt. När du väl har kommit igång med träningen kommer du aldrig vilja sluta. Prova crossfit som dessutom är en både rolig och variationsrik träningsform.