Håll dig frisk i vinter

Vintermånaderna i Sverige är kalla och mörka. Det är nu som vinterkräksjukan hägrar och många drar på sig förkylningar. Men det finns vissa knep man kan ta till för att hålla sig frisk och vid gott mod genom hela vintern. 

Varma kläder

Det säger väl sig själv. Se till att ha en varm jacka utan hål och som är anpassad för vinterförhållanden. Gillar man att bära finare, nättare plagg som strumpbyxor och skjortor på jobbet kan man fortfarande ha en underställströja under skjortan eller en extra fleecejacka. På väg till och från jobbet kan man gå i täckbyxor så man inte går med i princip bara ben.

Kosttillskott

D-vitaminer skapar kroppen av solljus och det är viktigt för att vi ska må bra. Men under vintern har vi inte så mycket solljus och under de tider då solen står högst är de flesta av oss i skolbänken eller på jobbet.Andra vitaminer som C- och A-vitamin är också viktiga för hälsan. Att äta kosttillskott kan vara lösningen för att ge kroppen de vitaminer och mineraler som du behöver. Det skyddar också mot sjukdomar eftersom en frisk kropp har starkare immunförsvar och kan skydda sig bättra mot sjukdomar.

Undvik andra som är sjuk

Är någon förkyld i hemmet? Det kan vara ganska smittsamt men genom att använda desinfektionsmedel och personliga handdukar kan man undvika smittan.Umgås inte med personer som nyss haft magsjuka eller vinterkräksjuka. Magsjukdomar som dessa är smittsamma även efter den smittade personen har slutat kräkas.