Håll kroppen i form

”Ät dig smal!”, ”Få en perfekt kropp på sex veckor!”, eller ”Få en rumpa som Jennifer Lopez!”. Detta skulle kunna vara några av rubrikerna som får många klicks på några av Sveriges största hälsosajter. Enligt en artikel från Expressen med rubriken ”Ät dig smal” hittar du exempel på hur du kan gå ner i vikt samtidigt som du äter i samma takt. Frågan är: kan man verkligen det?Vi vill ha en enkel lösning på problem när vi inser att vi har misslyckats med att hålla kroppen i form. Det är ytterst viktigt att fortsätta hålla kroppen stark och smidig när man väl har nått tidigt uppsatta mål. Risken är annars att man tappar i kontinuitet och hamnar i ett ekorrhjul där man klickar på samma sorts artiklar var fjärde månad om och om igen. Hur gör man då för att klara av den svåra tröskeln med att komma in i en rutin och rytm för att hålla kroppen i trim?

Älska dig som du är

Ett vanligt problem är att man hårt försöker att uppnå ett ideal utan att förstå sina egna begränsningar. Varje människa är unik och vad som definierar en perfekt kropp är upp till var och en att bestämma. Älska dig som du är och som naturen har skapat dig och sträva efter att bli bättre utifrån dina egna förutsättningar. Skaffa dig en PT (personlig tränare) som värdesätter din unikhet och skapar ett individuellt tränings- och kostprogram just för dig. Du hittar enkelt en PT nära dig på nätet.

En process – inte ett mål

Att få en kropp som man är nöjd med är fullt möjligt. Det är betydligt svårare att behålla kroppen i samma goda form. Det är en process och inte ett mål som du når för att sedan slappna av. Du måste förstå och komma till den empiriska insikten att det är viktigt att hålla kroppen i god form hela livet genom regelbundna övningar och aktiviteter. Läs gärna denna utbildande artikeln på ämnet så kommer du få en bra grogrund för vad som krävs för att komma igång med träning.

Försök lagom – inte för mycket

Glöm inte att för mycket ansträngning gör mer skada än nytta. Att ha en stark och frisk rygg är exempelvis otroligt viktigt på lång sikt – inte minst med tanke på den upprätt håller hela vår kropp till vardags och under arbete. Det är dock ganska vanligt att man skadar sin rygg när man tränar. Träna därför lagom och försök hitta balansen så att du både håller kroppen i form samt att du inte skadar dig. Ta gärna mer inspiration om hur du förebygger skaderisken och tränar optimalt.