Hitta motivationen till god hälsa

2121289-healthy-girl-measuring-her-waistAtt sköta sig, äta rätt och träna, kan vara så svårt. Det är inte lätt att ge upp allt det goda och lugna såsom lördagsgodis och soffhäng. Hur hittar man motivationen att fortsätta gå hälsans väg? Beroende på vilken person man är, finns det olika knep man kan ta till. 

  • Göra ett bildkollage – hitta bilder som inspirerar dig och lockar fram känslor som gör dig glad och som uppmuntrar dig att fortsätta träna och äta rätt. Det kan vara bilder på personer i din närhet som du gör detta för, bilder på den typ av kropp eller livsstil du är ute efter eller varför inte abstrakta bilder som bara skapar känslor!
  • Ny garderob inför tränandet – även om du inte har gått ned alla kilon än kan det vara motiverat att uppdatera garderoben. Köp ett par leggings och några tröjor som du kan tränas i. Att känna sig snygg och bekväm medan man svettas och bränner kalorier kan göra mycket för motivationen.
  • En fuskdag – ta en dag varje vecka, eller en dag i månaden då du får fuska lite. Då pratar vi inte att man ska äta allt man saknat såsom pizza, godis, läsk och diverse. Välj ut en sak att unna dig såsom en hamburgare eller kanske en handfull lösgodis. Begränsa intaget så du orkar äta bra dagen efter. En fuskdag och vad man fuskar på måste dock vara i korrelation till hur mycket man tränar och hur strikt man är med maten i vanliga fall. Är man väldig matliberal kanske man ska skippa fuskdagen helt?