Underlätta för din kropp att bli gravid

Många är de kvinnor eller par som längtar efter barn. För vissa går det snabbt och man kan snart se den önskade symbolen eller färgen på graviditetstestet. Andra får kämpa och vänta längre. Det finns aldrig några garantier för att försöken ska resultera i en graviditet, men några saker finns att göra för att öka chanserna.Pregnent Woman

Må bra

Det kanske låter futtigt, men om du ser till att du mår så bra du kan så ökar chanserna att kunna bli gravid. Stress, fetma, näringsbrist och olika sjukdomstillstånd kan minska chanserna. Se till att äta bra och näringsrikt, motionera regelbundet och ta dig tid för återhämtning. Bra mat innehåller bra fetter, mycket järn, långsamma kolhydrater, D-vitamin och mycket frukt och grönt. Begränsa ditt koffeinintag liksom alkohol och rökning är aldrig bra, vare sig du vill bli gravid eller inte. En minskad andel djurprotein och mer växtproteiner har visat sig göra skillnad.En kropp i balans kommer inte bara få lättare att bli gravid, den kommer även hantera både graviditet och förlossning bättre! Försök ta det lugn och tänkt inte så mycket på det. Många lyckas bli gravida först när de slutar försöka. Kom ihåg att ha graviditetstest från Clearblue eller liknande redo där hemma, om du anar att det är på gång. Det finns både 1-pack och flerpack att köpa.

Många tips – hitta din egen väg

Förutom att ta hand om sig själv och se till att må bra så finns det mängder av tips att ta till för att bli gravid, och det viktigaste är att du gör sånt som känns bra för dig. Vissa är rena husmorsknepen som har många vittnen om att det fungerar men som inte prövats i studier. Exempelvis den klassiska kudden under rumpan. Andra har via forskning visat sig öka chanserna markant, som exempelvis att få i sig 500 mikrogram folsyra. Var försiktig generellt med läkemedelsintag.